HÜRMÜZ -ŞİMUNİ DİRİL'İN OĞLU PEDER REMZİ DİRİL İLE GÖRÜŞME
Tarih: 19.05.2021 | Okunma Sayısı: 636
Hürmüz DİRİL ve eşi Şimuni DİRİL Şırnak ili Beytüşşebap ilçesinin Kovankaya (mehre ) köyünün Asuri -Keldani halklarından olan ve burada ikamet eden Hürmüz DİRİL ve eşi Şimuni DİRİL 11.01.2020 tarihinde ikametlerinden çıkarak uzunca bir süre kendilerinden haber alınamadı. Aradan 70 gün geçtikten sonra köye bağlı bir dere kenarında Şimuni DİRİL’in cansız bedenine ulaşıldı. Geçen süre zarfında yaklaşık 500 gün geçmesine rağmen halen Hürmüz DİRİL’den herhangi bir haber alınamadı. Hürmüz-Şimuni Diril’in oğlu peder Remzi DİRİL ile yapmış olduğumuz görüşmede bu süreçte yaptıkları tüm başvuruların sonuçsuz kalması ve kendi güvenliklerinden de endişe etmeleri nedeniyle kendilerinin de soruşturmanın akıbetini beklediklerini ve akabinde kadim topraklarını terketmek zorunda kalabileceklerini söyledi. Bunun üzerine Şırnak Barosu olarak yanlarında olduğumuzu ve bu olayın takipçisi olacağımızı bildirdik.
19.10.2024
AV. ABDULLAH FINDIK